Metsän poika - luontokuvaajalegenda Hannu Hautalan elämäntyönäyttely

Näyttelyn oli määrä olla avoinna 31.5. asti, mutta se on poikkeuksellisesti suljettu etuajassa. Näyttely siirtyi Hannu Hautalan toukokuisten 80-vuotissyntymäpäivien johdosta Kuusamoon Luontokuvakeskukseen.

Kuvateksti

Hannu Juhana Hautala on suomalainen luontokuvaaja ja -kirjailija, joka tuli suuren yleisön tietoisuuteen valokuvallaan Kotkat parittelevat, joka valittiin vuoden 1973 lehtikuvaksi. Hänelle oli kuitenkin edellisenä vuonna myönnetty valokuvataiteen valtionpalkinto ja hän on sittemmin saanut kymmeniä palkintoja ja tunnustuksia, muun muassa filosofian kunniatohtorin arvon vuonna 2002 Oulun yliopistosta. 
 Vuonna 2003 Hautalalle myönnettiin Suomen valokuvajärjestöjen keskusliiton Finnfoto-palkinto ja vuonna 2012 tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto. Vuonna 2014 hän sai Pro Finlandia -mitalin.
 Kuusamossa vuodesta 1979 asunut Hautala tunnetaan erityisesti Koillismaan luonnon ikuistajana. Hänen nimeään kantava Suomen ensimmäinen luontokuvakeskus Hannun Jäljet - Hannu Hautala luontokuvakeskus avattiin yleisölle vuonna 2007 matkailukeskus Karhuntassun yhteyteen.
 Hautala on alun perin ammatiltaan autonasentaja. Hän myi ensimmäisen kuvallisen luontojuttunsa Vaasa-lehteen vuonna 1958. Hänen ensimmäinen kirjansa Erämetsän elämää ilmestyi vuonna 1968. Saatuaan valtion puolivuotisen taiteilija-apurahan vuonna 1970 Hautala ryhtyi päätoimiseksi luontokuvaajaksi.Hannu Hautala