Wanha Tehdas viehättää kesäisin noin 20 000 matkailijaa ympäri Suomen ja näyttelytilat ovatkin olleet kysyttyjä taiteilijoiden keskuudessa. Tältä sivulta löydät lisätietoa uusimmista näyttelyistä, tai jos olet taiteilijana kiinnostunut vuokraamaan tiloja käyttöösi, voit ottaa yhteyttä. 

Galleria Killin Kalleria
 
Virtain Killinkoskella sijaitsevaan Wanhan nauhatehtaan entiseen pannulaan (pannuhuone) on rakennettu erikoinen kaksitasoinen näyttelytila. Galleriassa on vaihtuvia mielenkiintoisia näyttelyjä. "Killin Kalleria" nimi tulee aikanaan tehtaan johtajana toimineen Carl "Kalle" Neun nimestä. Allaoleva gallerian suunnitelma /pohjapiirros on edesmenneen taiteilija Marjaliisa Pitkärannan käsialaa. Tilaan mahtuu arviolta noin 20-30 keskikokoista teosta.

Galleria Killin Kalleria

Galleria Killin Kallerian pohjapiirros: Marjaliisa Pitkäranta

Kamerataivaan Galleria

Kesä-syyskuussa kuukausittain vaihtuviin valokuvanäyttelyihin koko kesän ajan Suomen kameramuseon Kamerataivaan yhteydessä. Kamerataivaan näyttelyajoista ja varauksista vastaa Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys.


Kalleriaan näyttelyä pystyttävälle taiteilijalle:

Näyttelytilan koon ja teoksille varatun tilan arvioimiseksi voit käyttää apuna alla olevista linkeistä avautuvia gallerian pohjapiirustuksia, piirrokset on laatinut Raimo Palmu:

Pohjakerros.PDF
Parvi.PDF

Näyttelyn toteutus

Näytteilleasettaja hoitaa itse pystytyksen, tuo omat siimat/rautalangat ripustamista varten sekä toteuttaa mahdollisen avajaisten järjestelyn, mainosjulisteet, kutsukortit ja tiedottamisen medialle. Killinkosken kyläyhdistys hoitaa tiedottamisen Virtain alueen paikallislehteen taiteilijan puolesta sekä listaa näyttelyn Killinkosken nettisivuille ja Virtain kaupungin tapahtumakalentereihin sekä esitteisiin. Näyttelyvarauksen tultua hyvissä ajoin viim. helmi-maaliskuussa, ehtii tiedot mahdollisesti Killinkosken ja Virtain kesäesitteisiin ja mainoksiin.

Valvonta

Killin Kalleria on hyvin keskeisellä paikalla Wanhalla Tehtaalla jolloin museo-oppaat ym. tehtaan työntekijät pitävät silmällä tilaa mutta erillistä palkattua valvojaa näyttelyä varten ei ole. Taiteilija voi itse halutessaan valvoa oman näyttelynsä tai hankkia oman valvojan paikalle.

Näyttelytila on Killinkosken Kyläyhdistys ry:n toimesta vakuutettu varkauksien varalta.
 
Varaukset

Tilojen vuokra on yhteensä 50,00 € mainitulta ajanjaksolta. Myyntinäyttelyistä otamme lisäksi 10% proviision myydyistä teoksista. Toivottavaa olisi että taiteilija kertoisi hieman itsestään ja töistään ja jos mahdollista, antaisi linkin www-sivuilleen jos sellaiset löytyy. Otathan huomioon töitä valitessasi että tiloihin on pääsy kaiken ikäisillä katsojilla.

Killin Kallerian erikoinen massiivinen parvi henkii nauhatehtaan tunnelmaa, se on rakennettu vanhoista kutomakoneiden puuosista.